95 milyon yıllık timsahın karnından dinozor kalıntıları çıktı

Düzenleyen:
95 milyon yıllık timsahın karnından dinozor kalıntıları çıktı

DÜNYA Haberleri

95 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen timsah fosilinin karnında bulunan yarı hazmedilmiş dinozor kalıntıları, timsahların dinozorla beslendiğini gösteren ilk kanıt oldu.

Avustralya’da arkeologlar, Queensland eyaletinde eski devirlerden kalma dev timsah kemikleri buldu. Ülkede 95 milyon sene önce yaşayan Confractosuchus sauroktonos cinsi timsahın karnında yarı hazmedilmiş vaziyette dinozor kalıntıları tespit edildi.

DİNOZOR 'KOLAY AV'

Yeni bir türe ait kalıntılar bulmak arkeologlar için yeterli sevinç kaynağıyken onun içinde başka bir türün kalıntılarını bulmak da sevincin katlanmasına yol açtı. Ornithopod türü dinozorun dev timsaha kolay bir av olduğu düşünülüyor. 

95 milyon yıllık timsahın karnından dinozor kalıntıları çıktıAvustralya'da keşfedilen çifte fosil heyecana neden oldu

İLK KANIT

Çifte fosil, timsahların dinozorla beslendiğini gösteren ilk kanıt. Kemikler, 2010 yılında bulunmuştu ama kalıntıların analizi ancak şimdi yayımlandı. Araştırma, Avustralya Dinozorlar Çağı Müzesi Araştırma Görevlisi Dr Matt White tarafından, Avustralya Nükleer Bilim ve Teknoloji Organizasyonu ile iş birliği içinde New England Üniversitesi aracılığıyla gerçekleştirildi.

95 milyon yıllık timsahın karnından dinozor kalıntıları çıktı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...