Güney Afrika'da her haneye ücretsiz internet verilecek

Düzenleyen:
Güney Afrika'da her haneye ücretsiz internet verilecek

DÜNYA Haberleri

Güney Afrika nüfusunun sadece yüzde 60'ı internet kullanıyor. Hükümet, bu oranı daha da artırmak için ülkedeki her haneye aylık 10 gigabayt ücretsiz internet sağlamayı planladıklarını açıkladı.

Güney Afrika, teknoloji çağına ayak uydurmaya çalışıyor. Bu kapsamda elini taşın altına koyan hükümet, vatandaşlarının eşit haklara sahip olması için yeni bir karar aldı. 

İletişim ve Dijital Teknolojiler Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, yinternete erişimin artık ülkedeki her hane için elektrik ve suya erişim gibi temel ihtiyaç halini aldığını belirtti. Ntshavheni, "Bu noktada zengin ya da fakir olduklarına bakılmaksızın her Güney Afrikalı haneye ayda 10 gigabayt ücretsiz internet erişimi verilecek" dedi.

Online istatistik portalı Statista'nın verilerine göre 2021'de Güney Afrika nüfusunun yüzde 60,73'ü internet kullanıcısıydı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...