Mısır'da esir tutulan 2 Kanadalının süresi 45 gün uzatıldı

/ Kaynak: AA
Mısır'da esir tutulan 2 Kanadalının süresi 45 gün uzatıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da, darbenin ardından gözaltına alınan iki Kanadalının serbest bırakılmasını bekleyen yakınları, bu ülkeden gelen haberle üzüldü.

Kahire'deki Tora Cezaevi'ne konulan Kanada vatandaşları tıp doktoru Tarık Lubani ve film yapımcısı John Greyson'ın gözaltı sürelerinin 45 gün daha uzatılması, yakınlarını ve bırakılmasını isteyen destekçilerini şoke etti. Son olarak gözaltı süreleri 16 Eylül'de 15 gün daha uzatılan ve ekim ayı başında serbest bırakılmaları beklenen Lubani ile Greyson'ın yakınları, ikilinin açlık grevine başladıklarını ve serbest bırakılıncaya kadar sadece meyve suyu içeceklerini açıklamıştı. Halen TRT muhabiri Metin Turan'ın da bulunduğu cezaevinde olan iki Kanadalı için devreye giren Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi'yi aramıştı. Baird, New York'taki BM Genel Kurul çalışmaları sırasında Mısırlı mevkidaşından vatandaşlarının serbest bırakılması icin ikinci kez ricada bulunmuştu. İki bakanın geçen Cuma günü gerçekleştiği belirtilen görüşmesi de Kanadalıların salıverilmesine yetmedi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...