ABD: Putin dayanışmamızı görünce şaşırdı

Düzenleyen:
ABD: Putin dayanışmamızı görünce şaşırdı

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna sınırından asker çekmediğini aksine ek kuvvet gönderdiğini söyledi. Blinken, Putin'in Avrupa ile olan dayanışmalarını görünce şaşırdığını belirtti.

Rusya, tatbikat için Ukrayna sınırını gönderdiği askerlerinin büyük bir kısmını geri çektiğini bildirmişti. Ancak ABD, buna inanmadığını savunmuştu. 

Bu konuyla ilgili bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den geldi. Bakan Blinlen, söylenenlerin aksine Moskova'nın sınıra ek güçler gönderdiğini iddia etti. 

Antony Blinken, Rusya'nın son 24-48 saat içinde Ukrayna'da "yanlış provokasyon" oluşturma senaryosunu gördüklerini aktardı. Blinken "ABD, Ukrayna sınırına giden fazladan asker gözlemliyor" dedi.

Rusya’ya karşı Batı'nın sahip olduğu en büyük güç kaynağının "dayanışma" olduğunu vurgulayan Blinken "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizinde NATO'nun ve Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı birlikte cevap vermesine biraz şaşırdı" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...