Sınırda sıcak dakikalar: Rus ordusu 'vurduk' dedi Ukrayna yalanladı

Sınırda sıcak dakikalar: Rus ordusu 'vurduk' dedi Ukrayna yalanladı

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna krizinde tansiyon gittikçe yükseliyor. Rus ordusu, Donbass'ta sınır ihlali yapan 5 Ukraynalıyı öldürdüğünü açıkladı Ukrayna'dan jet yalanlama geldi.

Gelen son dakika haberine göre dünyanın gözü Donbass sınırına çevrildi. Rus ordusu tarafından Donbass sınır hattında Ukrayna'ya bağlı silahlı araçlara saldırı düzenlendiği ve bu saldırılarda 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ukrayna tarafı ise Rostov bölgesinde askerlerinin olmadığını, haberlerin doğru olmadığını söyledi.

SINIR UYDUDAN GÖRÜNTÜLENDİ

ABD'li teknoloji şirketi Maxar tarafından yayımlanan yeni uydu görüntülerinde Ukrayna sınırına yakın Rus karargahlarında çok sayıda yeni zırhlı ekipman ve askeri birlik getirildiği görüldü. Yeni faaliyet, Rusya'nın Belarus'ta dün sona erecek askeri tatbikatları uzatması ve Batılı güçler arasında Rusya'nın yakında Ukrayna'yı işgal etmesi konusundaki korkuları artırması ile ortaya çıktı.

Sınırda sıcak dakikalar: Rus ordusu 'vurduk' dedi Ukrayna yalanladı

BÜYÜK SAVAŞ GRUBU KONUŞLANDIRILDI

Bununla birlikte, haftalardır Rus güçlerinin ilerleyişini izleyen Maxar Technologies tarafından yayınlanan görüntüler, Reuters haber ajansı  tarafından bağımsız olarak doğrulanamadı. Maxar, tarafından yapılan açıklamada,  "Bu yeni aktivite, daha önce gözlemlenen savaş gruplarının (tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları, topçu ve destek teçhizatı) konuşlanma modelinde bir değişikliği temsil ediyor” denildi. Maxar, ayrıca  uydu görüntülerine göre 13 Şubat itibariyle Rusya'nın Soloti kentindeki askeri garnizon çevresinde birkaç büyük savaş grubunun konuşlandırıldığının gözlemlendiğini aktardı.

Sınırda sıcak dakikalar: Rus ordusu 'vurduk' dedi Ukrayna yalanladı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...