Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya Ukrayna'daki diplomatlarını tahliye ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Rusya Ukrayna'daki diplomatlarını tahliye ediyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya-Ukrayna krizinde son durum: Rus Haber Ajansı Ukrayna'daki diplomatların tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Reuters ise Rusya Büyükelçiliği'nin binadaki Rus bayrağını indirdiği bilgisini geçti. Kiev yönetimi bir ay süreyle OHAL ilan ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin imzaladığı bir kararname ile 18-60 yaş arası yedek askerler göreve başladı. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya-Ukrayna krizine dair açıklamalar yaptı. Bodnar krize ilişkin saldırı ihtimalinin olduğunu söyledi. Bodnar "Rusya'ya en güzel cevap Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmesiyle verilir." ifadelerini kullandı.

Rusya-Ukrayna krizinde gerilim tırmanıyor.Rus haber Ajansı, Moskova yönetiminin Ukrayna'daki diplomatlarını tahliye etmeye başladığını duyurdu.

Reuters'ın geçtiği haberde ise Ukrayna'daki Rus Büyükelçiliği'nin binadaki Rus bayrağını indirdiği bilgisi yer aldı.


UKRAYNA'DA OHAL İLAN EDİLDİ

Ukrayna'da Kiev yönetimi bir ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Reuters, Ukrayna'nın ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk hariç tüm bölgelerinde OHAL ilan edildiğini aktardı.

Rusya Ukrayna'daki diplomatlarını tahliye ediyorCumhurbaşkanı Zelenskiy'nin imzaladığı bir kararname ile 18-60 yaş arası yedek askerler göreve başladı. 

"SALDIRI İHTİMALİ VAR"

Rusya'nın işgal için ordularını Ukrayna'ya gönderdiğini söyleyen Vasyl Bodnar, "Sadece topraklarımızın bir kısmının işgalini görmüyoruz. İki ülkede askeri hareketlilik görüyoruz. Rusya'nın saldırı ihtimali var" dedi.

Rusya 4 kez ateşkesi ihlal ettiğini söyleyen Bodnar, "İhtilafın çözülmesi için Ukrayna diplomatik yollara bağlılığını teyit ediyor" diye konuştu.

Bodnar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin diplomatik girişimlere devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında olduğu dünya liderleriyle görüştüğünü kaydetti.

"SAVAŞI PROVOKE ETMİYORUZ"

Bizim için önemli olan Ukrayna'nın savunmasını sağlamak, her Ukraynalı ülkesini savunmaya hazır. Biz savaş istemiyoruz, savaşı provoke etmiyoruz. Şundan eminim ki Ukrayna ordusu ne kadar güçlü olursa Rusya'nın saldırma ihtimali o kadar düşük olur. Bu bağlamda Ukrayna'ya her türlü askeri desteği sağlamak önemli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dünya 5'ten büyüktür' ifadesi Ukrayna için her zamankinden daha güncel.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...