Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, BM'de dünyaya seslendi

Düzenleyen:
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, BM'de dünyaya seslendi

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba BM'de açıklamalarda bulundu. Kuleba, "Putin durmayacak gibi görünüyor. BM eylemleri ile Rusya savaş makinesini durdurmalı, acılarımızı önlemeli. Rusya Karadeniz'de 48 gemi bulunduruyor. Herhangi bir saldırımız olmayacak. Biz ortaklarımızla gerginliği azaltma konusunda kararlı bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Tüm dünyanın ana gündem maddesi Ukrayna-Rusya arasındaki kriz olurken, NATO ve BM'de kritik görüşmeler gerçekleştiriliyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba önemli değerlendirmelerde bulundu. Kuleba'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kuleba'nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Rusya Ukrayna'da sınırlı kalmaz. Eğer BM kalıcı üyesi bütün kuralları böyle çiğnerse diğer taraflar ondan ilham alabilir. Rusya ne derse onu yapar ve BM'ye karşı çıkar. Rusya'yı reddetmeliyiz. Ben uluslararası hukuk mezunuyum ve çok boyutluluğa inanırım. Kurallar kolektif gücümüzdür.

"BM, RUSYA SAVAŞ MAKİNESİNİ DURDURMALI"

Durdurmamız lazım. Şu andaki her eylem Rusya halkını, Ukrayna halkını tehdit ediyor. Özgürlüğümüze bir tehdit var şu an. Ukrayna keskin ve destekli kararların uluslararası topluluklar tarafından alınmasını bekliyor. Putin durmayacak gibi görünüyor. BM eylemleri ile Rusya savaş makinesini durdurmalı, acılarımızı önlemeli. Sizin yardımınız Rusya'yı durdurmak için gerekli. Hala diplomasi için bir koz var.

"SALDIRIMIZ OLMAYACAK"

Rusya Karadeniz'de 48 gemi bulunduruyor. Rus propaganda makinesi tam gaz çalışıyor. Biz bütün Rus iddialarını ve sözde Ukrayna provokasyonuna karşı bütün iddiaları reddediyoruz. Herhangi bir saldırımız olmayacak. Biz ortaklarımızla gerginliği azaltma konusunda kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Havan topları Donbass'ta kullanılıyor. Bir kreş vuruldu, bir okul bombalandı.

"RUSYA DÜNYAYI TEHDİT ETTİ"

Kırım kapanmış bir mesele olarak sunuldu. Rusya Kırım konusunu kapamak için dünyayı tehdit etti. Rusya Ukraynalıların kimliğini yok etmeye çalışıyor. BM'yi Kırım Platformuna davet ediyoruz. Ukrayna ve dünya güvenliği istiyor. Ukrayna'yı güçlendirmek Rusya'yı engelleyebilir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...