Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna sanal dünyada da alarmda: Birçok devlet kurumuna siber saldırı

Düzenleyen:
Ukrayna sanal dünyada da alarmda: Birçok devlet kurumuna siber saldırı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna, Rada'da (Ukrayna Parlamentosu) dahil birçok devlet kurumunun internet sitelerine siber saldırılar yapıldığı duyurdu.

Rusya ile savaşın eşiğine gelen Ukrayna diplomatik krizin yanı sıra sanal dünyada da zor bir dönem geçiriyor. Daha önce Rus hackerlar tarafından bazı bankaların internet sitelerine ve Ukrayna Savunma Bakanlığı'na gerçekleştirilen siber saldırıların ardından, Ukrayna Parlamentosu Rada'da dahil birçok devlet kurumunun internet sitelerine de saldırılar başladı.

"RADA'YA ERİŞİM SORUNU VAR"

Rusya-Ukrayna arasındaki kriz devam ederken, Ukrayna Parlamentosu Rada'da dahil birçok devlet kurumunun internet sitelerine siber saldırılar yapıldığı açıklandı. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihaylo Fedorov sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 16.00 sularında (TSİ 17.00) devletimize yönelik başka bir büyük DDoS saldırısı başladı. Birkaç bankadan ve Rada'nın (Ukrayna Parlamentosu) internet sitelerine erişim sorunu var" dedi.

ÖNEMLİ BANKALAR VE SAVUNMA BAKANLIĞI DA SİBER SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Fedorov, yapılan siber saldırılara karşı Ukraynalı bilişim uzmanlarının çalıştığını ve bazı internet sitelerinde yaşanan erişim sorununun ortadan kaldırıldığını belirtti.
Öte yandan geçtiğimiz hafta Rusya tarafından Ukrayna'daki bazı bankaların internet sitelerine ve Ukrayna Savunma Bakanlığı'na siber saldırılar yapıldığı açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...