Avrupa Konseyi’nden Rusya kararı: Temsil hakkı askıya alındı

Düzenleyen:
Avrupa Konseyi’nden Rusya kararı: Temsil hakkı askıya alındı

DÜNYA Haberleri

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Rusya'nın Ukrayna harekatı sebbeiyle temsil hakkının askıya alındığını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından art arda yaptırım haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna saldırısıyla Batı ile kopuşu başlayan Putin'e bir kötü haber de Avrupa Konseyi'nden geldi. İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alındığını duyurdu.

UKRAYNA VE POLONYA'NIN İNİSİYATİFİ

Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği operasyon nedeniyle Avrupa Konseyi ve Bakanlar Komitesi Parlamenterler Meclisi'ndeki üyeliğinin askıya alındığı bildirildi. Konsey, Rusya'nın halen Avrupa Konseyi'nin üyesi olmaya devam ettiğini, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de dahil olmak üzere ilgili Avrupa Konseyi sözleşmelerine halen taraf olduğunu kaydetti. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de, Rusya'nın Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi üyeliğinin askıya alınması prosedürünün Ukrayna ve Polonya'nın inisiyatifi üzerine başlatıldığını bildirmişti.

Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere bugün 40'tan fazla ülkeyi içeren bir siyasal örgüt olan ve 1949 yılında kurulan Avrupa Konseyi, insan hakları ve demokrasinin korunması ve teşviki, üye devletlerin kültür alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi gibi görevleri üstleniyor.

"ASKERİ SALDIRGANLIĞI KABUL EDİLEMEZ"

Ukrayana-Rusya arasındaki İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio yaptığı açıklamada, “İtalya’nın başkanlığını yürüttüğü Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Rusya Federasyonu’nu üyelikten çıkarma kararı aldı” dedi.

Maio “İtalya, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı uluslararası hukukun ciddi bir ihlalini oluşturan kabul edilemez askeri saldırganlığı ışığında bunu gerekli bir önlem olarak görüyor” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...