Ukrayna'dan müzakere açıklaması: Koşulları kabul edilemez olduğu için reddettik

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukrayna'dan müzakere açıklaması: Koşulları kabul edilemez olduğu için reddettik

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 2. gününde Ukrayna Lideri Viladimir Zelenskiy'den Rusya Devlet Başkanı Putin'e 'masaya oturalım' çağrısı yapılmış, bunun üzerine müzakereler için Rusya'dan olumlu cevap alınmıştı. Ancak bugün Ukrayna, koşulların ağır olması nedeniyle Moskova ile müzakereleri reddettiklerini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarından sonra Moskova ve Kiev tarafı dün müzakere masasına oturabileceklerini açıklarken, Rusya müzakerenin adresini Minsk olarak gösterdi.

Bugün Rusya, Kiev’in müzakereleri reddettiğini belirtirken, Ukrayna’dan bu konuya dair açıklama geldi.

"KOŞULLAR KABUL EDİLEMEZDİ"

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Oleksiy Arestovich yaptığı açıklamada, “Rus tarafının aracılar ile sunduğu müzakere koşulları bizim için kabul edilemezdi. Bu bizi teslim olmaya zorlamak için bir girişimdi. Kendilerine muhtemel barış anlaşmasının şartlarının, Türkiye’de mümkün olduğunu işaret ettik” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...