Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zelenskiy'den müzakere yorumu: Bir sonuç beklemiyorum

Düzenleyen:
Zelenskiy'den müzakere yorumu: Bir sonuç beklemiyorum

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den, Belarus'taki müzakerelere ilişkin açıklama geldi. Zelenskiy, müzakerelerden bir sonuç beklemediğini, fakat yine de denenmesini istediğini belirtti.

 Belarus’ta yapılacak olan Rus ve Ukrayna heyetleri arasındaki müzakerelere ilişkin konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Belarus'taki görüşmenin sonuç vereceğine inanmıyorum ama şans verilmeli” açıklamasını yaptı.

"MÜZAKEREYE ŞANS VERİLMELİ"

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 4’üncü günü girerken, Rusya ve Ukrayna müzakere konusunda anlaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesaj ile söz konusu müzakerelere değinerek, “Açıkçası her zaman olduğu gibi Belarus'taki görüşmenin sonuç vereceğine inanmıyorum ama şans verilmeli. Böylelikle Ukrayna vatandaşlarının, Ukrayna Devlet Başkanı olarak savaşı durdurmaya çalışmadığım konusunda tek bir şüphesi olmayacak” dedi.

"BELARUS'TAN UKRAYNA'YA ASKER GİRMESİNİ İSTEMİYORUM"

Müzakereler konusunda Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili konuşan Zelenskiy, “Aleksandr Lukaşenko ile telefon görüşmesi yaptım. Onunla 2 yıldır konuşmamıştık ve bugün uzun uzun konuştuk. Belarus'tan Ukrayna'ya füzelerin, uçakların, helikopterlerin uçmasını istemiyorum. Belarus’tan, Ukrayna’ya asker girmesini istemiyorum dedim. Bana bu konuda güvence verdi” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...