Rus devlet televizyonu tehdit etti: Putin isterse NATO ve ABD’yi yok edebilir

Düzenleyen:
Rus devlet televizyonu tehdit etti: Putin isterse NATO ve ABD’yi yok edebilir

DÜNYA Haberleri

Ukrayna saldırıları dolayısıyla ağır yaptırımların uygulandığı Rusya'da devlet televizyonu hayrete düşüren bir yayınla ABD ve NATO'ya tehdit yağdırdı. Televizyon sunucusu canlı yayında, "Putin isterse tüm NATO ülkelerini ve ABD'yi yok edebilir” ifadelerini kullandı.

Rus devlet televizyonu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin beşinci gününde tüm dünyayı şaşkına çeviren bir canlı yayına imza attı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘baş propagandacısı’ olarak nitelendirilen Rusya Devlet Televizyonu bu kez Batı’yı ve ABD’yi nükleer yıkımla tehdit ederek, "Rusya’yı korkutmaya çalışmayın.’ dedi.

"RUSYA YOKSA DÜNYAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?"

Rus devlet televizyonu sunucusu Batı’ya karşı söylemleriyle dikkat çeken Dmitry Kiselyov, “Denizaltılarımız 500’den fazla nükleer savaş başlığı vurabilir. Bu da ABD ve tüm diğer NATO ülkelerinin yok edilmesi anlamına geliyor” ifadeleriyle tehdit etti. “Rusya yoksa dünyaya neden ihtiyacımız var?” diyen Kiselyov, “Rusya’nın nükleer silahları dünyanın en hızlı stratejik bombardıman uçaklarına konuşlandırıldı. Bugün Rus Nükleer Triad’ımız yüksek alarmda. Putin Batı’yı uyardı. Rusya’yı korkutmaya çalışmayın.’ dedi.

Rusya’nın devlete ait Rossiya 1 kanalındaki haber programında, Kiselyov, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss’u Rusya’ya ‘gözdağı vermek’le suçladı. Rusya’nın ‘hipsonik Tsirkon’ gibi yeni çağ ‘süper silahları’ ile nükleer kapasitesinin Batı’nınkine oranla ‘daha güçlü’ olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...