Almanya Suriye'ye kimyasal madde ihracatına izin vermiş

/ Kaynak: AA
Almanya Suriye'ye kimyasal madde ihracatına izin vermiş

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'nın Suriye'ye 2011'in ortasına kadar kimyasal silah yapımında kullanılabilecek kimyasal madde ihracatına izin verdiği bildirildi.

Alman televizyon kanalı ARD'nin, Ekonomi Bakanlığının oluşturduğu bir listeye dayandırdığı haberde, Almanya'nın 2011'in ilk yarısına kadar Suriye'ye ihraç izni verdiği kimyasal maddelerin hem sivil ve hem de askeri amaçlı kullanılabilecek maddeler olduğuna dikkati çekildi. Alman şirketlerin 1998-2011 arasında yaklaşık 360 ton kimyasal maddeyi Suriye ihraç ettiği belirtilen haberde, ihraç maddeler arasında Sarin gazının üretiminde kullanılabilecek maddeler de olduğuna işaret edildi. Alman hükümeti daha önce 2002-2003 yıllarında yaklaşık 40 ton, 2005-2006 yıllarında da 97 tonun üzerinde kimyasal maddenin Suriye'ye gönderildiğini kabul etmiş ancak iznin maddelerin sivil amaçlı kullanımı için verildiğini ifade etmişti. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...