TikTok’ta Rusya-Ukrayna savaşı: Dans videoları gitti, savaş videoları geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
TikTok’ta Rusya-Ukrayna savaşı: Dans videoları gitti, savaş videoları geldi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Şimdiye kadar daha çok dans videolarının paylaşıldığı TikTok, bugünlerde Ukrayna’daki savaş için propaganda vasıtası olarak kullanılıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukraynalılar, Çinlilere ait bu uygulamayı mesajlarını dünyaya duyurmak için etkin bir şekilde kullanırken Kremlin yanlısı kişiler de dezenformasyon faaliyetlerinde bulunuyor. Bombalamaların sonrasını filme çeken 20 yaşındaki Marta Vasyuta gibi Ukraynalılar, büyük bir izleyici kitlesi toplamayı başardı. @valerisssh isimli kullanıcı da TikTok’ta insanların evlerindeki şık özellikleri anlattıkları videoları taklit ederek, kaldıkları sığınağı gösterdi.

TikTok'un dünya çapında 1 milyar kullanıcısı var. Bunlar her gün ortalama 17 kez uygulamayı açıyor. #Ukraine etiketli videolar 20,5 milyardan fazla görüntülendi. Çevrimiçi video hizmeti Storyful'un genel yayın yönetmeni Darren Davidson, The Times gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu, TikTok'ta yaşanan ilk çatışma” ifadesini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...