AB ve ABD: Rusya-Ukrayna savaşı uzun süre devam edebilir

Düzenleyen:
AB ve ABD: Rusya-Ukrayna savaşı uzun süre devam edebilir

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ortak basın toplantısı düzenledi. İkili, Rusya-Ukrayna savaşının yakın zamanda bitmeyeceğini söyledi, Rusya'ya verilen karşılığın sürdürülmesi gerektiğini savundu.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 9. gününü geride bırakmak üzere.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Belçika Brüksel'de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaşanılanlara ilişkin konuştu. Von der Leyen "Bu çatışmanın sonunun uzak olduğunu biliyoruz. Açık olmak gerekirse Putin başlattığı savaşı durdurmazsa daha ciddi önlemler almaya hazırız" dedi.

"İNSANİ FELAKETİN BOYUCU BİZİ ENDİŞENDİRİYOR"

AB ile ABD'nin Ukrayna'nın cesur halkının ve kararlı liderliğinin yanında olmaya devam edeceğine işaret eden von der Leyen "Ukrayna'da ortaya çıkan insani felaketin boyutu bizi gerçekten endişelendiriyor" ifadesini kullandı.

Von der Leyen, Avrupa’da geçen yüzyılın en karanlık günlerinden bu yana görülmemiş ölçekte yıkım ve yerinden edilme yaşandığını belirterek, Ukrayna'nın her yerine insani yardım ulaşabilmesi, sivillerin kuşatma altındaki şehirlerden çıkmalarına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

"YAPTIRIMLAR RUSYA ÇEKİLENE KADAR SÜRECEK

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı karşısında AB ülkelerinin çok kısa sürede bir araya gelerek harekete geçtiğini dile getirdi. Blinken "Hiç kimsenin birkaç hafta önce mümkün görmediği şeyler şu anda gerçeğe dönüşmüş durumda. AB ile ortaklık yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı maalesef, trajik ve korkunç şekilde bu durum yakında bitmeyebilir. Bu sebeple gösterdiğimiz çabaları devam ettirmek zorundayız. Bunları güçlendirmeliyiz" diye konuştu..

"PUTİN PANDORA'NIN KUTUSUNU AÇACAK"

Anthony Blinken, Ukrayna'ya saldırdığı için Rusya'ya verilen karşılığı savaş bitene, Rus güçleri çekilene ve Ukrayna bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü yeniden kazanana kadar sürdürmeleri gerektiğini vurguladı. Savaşı durdurmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Blinken, konuşmasını şöyle sürdürdü: İki dünya savaşı sonrası herkes için barış ve güvenliği korumak üzere ilkeler belirledik. Bunlar, bir ülkenin sınırlarını zorla değiştirmeyi veya ele geçirmeyi, bir ülkenin vatandaşlarının gelecekleri hakkında alacakları karara müdahele etmeyi yasakladık. Putin şu an bunu yapıyor. Eğer buna izin verirsek, sadece bizim için değil, bütün dünya için Putin Pandora'nın kutusunu açacaktır.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...