Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Danimarka Suriyeliler için çıkardığı 'mücevher yasası'nı Ukraynalılara uygulamayacak

Düzenleyen:
Danimarka Suriyeliler için çıkardığı 'mücevher yasası'nı Ukraynalılara uygulamayacak

DÜNYA Haberleri

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Suriyeli ve Afrikalı sığınmacıların kişisel eşyalarına el koyma yasasını Ukraynalı sığınmacılara uygulamayı düşünmediklerini açıkladı. Bu çifte standart tepkilere yol açtı.

Medeniyetin beşiği olarak lanse edilen Batı, Ukrayna-Rusya savaşı ile Müslümanlara nasıl çifte standart uyguladığını tekrar gösterdi. Suriye'de yıllardır on binlerce masum ölürken sesini çıkarmayan Avrupa, Ukrayna'nın işgal edilmesinin ardından insan canlısı oldu.

Kapılarını Ukraynalılara sonuna kadar açan batılı ülkeler, Suriyeli, Pakistanlı, Afganistanlı ve Afrikalı sığınmacıları yine sınırdan içeri sokmadı.

Bu konuda bir tartışmalı karara da Danimarka imza attı. Danimarka'ya iltica eden Suriyeli ve Afrikalı sığınmacıların kişisel eşyalarına el koyulması için 2016 yılında çıkarılan "Mücevher Yasası" ülkede masaya yatırıldı. Bu yasanın Ukraynalılara uygulanmaması için özel kanunlar çıkarıldı. 

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen "Ukrayna bizim yakın bölgemiz ve Avrupa'nın bir parçası olarak arka bahçemizdir. Bu yüzden 2015'teki sığınmacı krizinden farklı davranılıyor'' dedi. Frederiksen, mücevher yasasını Ukraynalı sığınmacılara uygulamayı düşünmediklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca Ukraynalı mültecilerin çocuklarının okullara gidebilmesi ve ailelerin düzenli maaş alabilmesi için yasa çalışmalarına başlandı.

Bunu haberleştiren Danimarka devlet televizyonu DR, ülkelerine 2015'te sığınan Suriyeli sığınmacıların yollarda yüzlerine tükürüldüğü ve sözlü saldırıya uğradıklarına dikkat .çekti.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...