Ukraynalı elçi TÜRSAB'ı suçlamıştı... Utandınız mı?

Ukraynalı elçi TÜRSAB'ı suçlamıştı... Utandınız mı?

DÜNYA Haberleri

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, önceki gün Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov’u ardından da Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ı ziyaret etti.

Başkan Bağlıkaya, yaşanan acıların son bulması için iki ülkeye barış çağrısı yaptı. Ancak savaş çıktığından beri sürekli Bayraktar TB2 ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni gündeme getirerek Türkiye’yi bataklığa çekmeye çalışan Büyükelçi Bodnar, görüşme sonrası yaptığı açıklama ile çirkin ithamlarda bulundu. Türkiye’yi ikiyüzlülükle suçlayan Bodnar “TÜRSAB Başkanı’nın sabah bizimle, sonrasında ise Rusya ile görüşmesi ikiyüzlü politikanın göstergesidir. Saldırgan Rusya ile kendini savunan Ukrayna arasında eşittir işaretinin konulması suç ortağı olmak anlamına gelir. Ukrayna seyahat acentelerini TÜRSAB ile çalışmamaya çağırıyoruz” dedi.

Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Emir Rustamov’dan ise Büyükelçi’yi utandıracak bir açıklama geldi. Rustamov, savaştan önce tatil yapmak için Antalya’ya gelen ve konaklama süreleri biten 300 Ukraynalının buradaki otellerde ücretsiz şekilde ağırlandığını söyledi. İnsani yardımlar konusunda kendilerine çok destek verildiğini vurgulayan Rustamov “Türkiye bir kere daha kara gün dostumuz olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı. Ülkesine dönemeyen Ukraynalı turist Yana Dorofeeva da “Konaklama süremiz bitti ve otelden çıkmak zorunda kalacaktık. Türkler bizi sokakta bırakmadı. Ücretsiz otel ayarladılar. Yemek de yiyebiliyoruz” diye konuştu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...