Ruslar, ülkelerinden çekilme kararı alan ünlü markalara alışveriş için akın etti

Düzenleyen:
Ruslar, ülkelerinden çekilme kararı alan ünlü markalara alışveriş için akın etti

DÜNYA Haberleri

Birçok ünlü mağaza Ukrayna'yı işgal ettiği gerekçesiyle Rusya'daki mağazalarını kapatma kararı aldı. Ancak Rus vatandaşları, mağazalardan alışverişini yapmak için sıraya girdi.

Rusya, 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarına saldırdı. Bu durum sonrası Avrupa ülkeri ve ABD, Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguladı. Global şirketler başta olmak üzere birçok kurum, kuruluş ve oluşum da Rusya'ya karşı adımlarını attı.

Zara, Massimo Dutti, Oysho, Pull&Bear, Uterqüe, Lefties, Stradivarius markalarını bünyesinde bulunduran Inditex de Rusya'daki mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldığını duyurdu.

Büyük spor giyim markası Adidas, Rusya Futbol Birliği ile olan ortaklığını durdurdu. Nike da Rusya'ya yönelik teslimatların artık gerçekleştirilemeyeceğini duyurdu. Puma ise ülkedeki 100 mağazasının açık olmasına rağmen Rusya'ya teslimat yapmadıklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük ikinci moda perakendecisi olan H&M de ülkedeki bütün satışlarını geçici olarak askıya aldığını bildirdi.

Gucci, Balenciaga ve Yves Saint Laurent gibi birçok lüks markanın bağlı olduğu Kering Group da bütün mağazalarını kapattı. Rus vatandaşları ise ülkeleri için böyle bir karar alan bu mağazaların son açık kaldığı günde alışveriş yapabilmek için sıraya girdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...