Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asya'da eller tetikte! Küresel ısınma tehlikesi

Asya'da eller tetikte! Küresel ısınma tehlikesi

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna’yı işgali üzerine alarma geçen NATO, tatbikat düzenledi. Tatbikata, en büyük bombardıman uçağı B-52’ler de katıldı. ABD, Avrupa’ya asker takviyesi yapacak. Çin’in, hava sahasını sık sık ihlal ettiği Tayvan'ı işgale hazırlandığı öne sürüldü. K. Kore’nin de balistik füze denemesi tansiyonu zirveye çıkardı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları üzerine ABD, hava kuvvetlerinin en büyük bombardıman uçakları B-52 Stratofortress ile NATO'nun doğu kanadı üzerinde, Almanya ve Romanya ordularıyla tatbikat düzenledi. İngiltere'deki RAF Fairford'dan havalanan uçakların da katıldığı tatbikat, Rusya'ya gözdağı olarak değerlendirildi. Dünyanın gözü Rusya'nın üzerindeyken Japonya'dan "Kuzey Kore balistik füze olduğu düşünülen yeni bir silah denemesi gerçekleştirdi" açıklaması geldi. Çin'in de son günlerde hava sahasını ihlal ettiği Tayvan, yedek askerlerin eğitimini hızlandırma kararı aldı. Gerilimin yeni bir savaşa yol açmasından endişe ediliyor.

LAVROV: ZELENSKİY NATO'YU KIŞKIRTIYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin NATO’dan Ukrayna hava sahasını kapatma talebini eleştirdi. Lavrov “Zelenskiy, çatışmayı kışkırtma eğiliminde. Rusya-NATO arasında çatışmayı kışkırtmaya çalışıyor" dedi. Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lavrov’la telefon görüşmesi yaptı.

ABD: UÇUŞA YASAK BÖLGE MÜMKÜN DEĞİL

Polonya'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesi, NATO müttefikleri ve Polonya arasında yoğun bir iş birliği olduğunu söyledi. Blinken, Rusya ile bir savaş riski taşıması sebebiyle Ukrayna'da uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasının mümkün olmadığını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...