Çarpıcı iddia: Binlerce km uzaklıktaki ülke Ukrayna'ya savaş açtı

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
Çarpıcı iddia: Binlerce km uzaklıktaki ülke Ukrayna'ya savaş açtı

DÜNYA Haberleri  / TGRT Haber

Rusya'nın yanında Ukrayna'da savaşmak için gönüllü olduklarını duyuran Orta Afrika Cumhuriyeti'nin, resmi olarak Ukrayna'ya savaş ilan edeceği öne sürüldü.

Rusya-Ukrayna savaşında 16. gün geride kaldı. Tüm şiddetiyle devam eden savaşa; Suriye, Orta Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerden paralı askerler geldiği ve Rusya tarafında savaşmaya başladığı bilgilerinin gelmesinin ardından ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. Söz konusu iddiaya göre; Orta Afrika Cumhuriyeti'nin, resmi olarak Ukrayna'ya savaş ilan edeceği öne sürüldü.

 

MALİ'DEN GİZLİ OPERASYON

Mali Savunma Bakanı Saido Camara ve Genel Kurmay Başkanı Alou Boi Diarra'nın geçtiğimiz günlerde gizlice Rusya'ya giderek görüşmelerde bulunduğu söylentileri çıktı. Mali'nin, Wagner grubuyla 1000 kadar paralı askerin ülkede savaşması konusunda anlaştığı, paralı askerlerin aralık sonundan bu yana ülkede konuşlandığı ortaya çıkan bilgiler arasında.

Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesiyle Rusya'nın dünyada çeşitli bölgelerde görev yapan Wagner savaşçılarını ülkeye çağırdığı iddia edilmişti. Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali'deki Wagner askerlerinin bir kısmının savaşmak üzere Rusya'ya döndüğü belirtilmişti.

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara göre Orta Afrika Cumhuriyeti, Ukrayna’ya karşı yeni bir hamleye hazırlanıyor. İddialara göre Orta Afrika Cumhuriyeti, resmi olarak Ukrayna'ya savaş ilan etmeyi planlıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...