Çernobil'le provokasyon hazırlığı! Ölü askerleri buzdolabında saklıyorlar

Düzenleyen:
Çernobil'le provokasyon hazırlığı! Ölü askerleri buzdolabında saklıyorlar

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali devam ederken, savaşın en önemli noktalarından biri olan Çernobil Nükleer Santrali ile ilgili çarpıcı iddialar gündem olmaya devam ediyor. Ukrayna tarafından ortaya atılan son iddiaya göre, Rus askerlerin santralde sahte bir saldırı hazırlığında olduğunu belirtti. Aynı zamanda Rus askerlerinin yakladıkları Ukraynalı askerlerin cesetlerini dünya basınına "Sabotajcıları yakaladık" diye gösterecekelerini söylediler.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı işgalinde 17. güne girilirken dünyanın gözü Çernobil Nükleer Santrali'nde. Hem stratejik açıdan hem de tehlike bakımından önemli bir konumda bulunan Çernobil Nükleer Santrali'ndeki gelişmeler de yakından takip ediliyor. Ukrayna tarafının santralle ile ilgili ortaya attığı kan donduran iddia ise herkesin kanını dondurdu. 

ÇERNOBİL'LE PROVOKASYON HAZIRLIĞI 

Kiev Askeri Strateji Birimi tarafından ortaya atılan iddiaya göre; Rus askerlerin, Devlet Başkanı Putin'in emriyle nükleer santrale "insan yapımı" bir saldırı hazırlığında olduğu belirtildi. Saldırının ardından ortaya çıkacak nükleer sızıntıyla ilgili ise Ukrayna tarafının suçlanacağı ve dünyaya 'Ukrayna suçlu' algısı yapılacağı öne sürüldü. 

Çernobil'le provokasyon hazırlığı! Ölü askerleri buzdolabında saklıyorlar

ÖLÜ ASKERLERİ BUZDOLABINDA SAKLIYORLAR 

Rusya'nın sahte saldırısıyla ilgili ortaya atılan ikinci iddia da kan dondurdu. İddiaya göre ölü Ukraynalı askerlerin cesetlerini Çernobil'deki dondurucularda tutan Rus askerlerinin, sahte saldırının ardından sonra bu askerleri "sabotajcılar" olarak dünyaya tanıtıp, taraftar çekmeye çalışacakları öne sürüldü. Ayrıca bu olayla birlikte Rusya'nın "nükleer endişesini" de kanıtlanmaya çalışılacağı aktarıldı. 

Çernobil'le provokasyon hazırlığı! Ölü askerleri buzdolabında saklıyorlar

BÖLGEDEN SICAK GELİŞMELER 

Merkezi Avusturya'da bulunan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) da, Ukrayna'daki nükleer santrallerle ilgili son durum raporunu açıkladı. Rapora göre, Çernobil'e hala hasar gören güç hatları sebebiyle elektrik verilemediği ve dizel yakıtla çalışan jeneratörlerle elektrik sağlandığı belirtildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...