Zelenskiy: Rusya Ukrayna'da eşi görülmemiş kayıp yaşadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zelenskiy: Rusya Ukrayna'da eşi görülmemiş kayıp yaşadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viladimir Zelenskiy, 31 Rus taktik taburunun etkisiz hale getirildiğini açıklayarak Rus ordusunun son on yılların en büyük kaybını yaşadığını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 17 gün geride kalırken, Ukrayna'da sivillerin tahliyelerinin ardından yoğun bombardıman sürüyor. Askeri operasyonlarını  genişleten Rusya, Dnipro, Lutsk ve Ivano-Frankivsk kentlerine de saldırdi. Ukraynalı askerler ve Kiev'de kalan sivillerse şehirde ilerleyişini sürdüren Rus birliklerini püskürtmek için mücadele ediyor. Son açıklamasında Putin'e meydan okuyarak Rusya’nın Kievi’i almak için şehri yerle bir etmesi gerektiğini söyleyen Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ülkedeki  son durumla ilgili yeni bir video yayınladı.

Rusya'nın yeni askerler gönderdiğini söyleyen Zelenskiy, "Ukrayna'nın savaş yoğunluğunu azaltmak gibi bir şansı yok" dedi.

"RUSYA'NIN KAYBI BÜYÜK"

"Rus ordusu son on yılların en büyük kaybını yaşadı" diyen Zelenskiy 31 Rus taktik taburunun savaşamaz duruma getirildiğini açıkladı.

Zelenskiy'nin gündeminde kaçırılan Melitopol Belediye Başkanı da vardı. Belediye başkanını derhal serbest bırakılmasını isteyen Zelenskiy, bu konuyu Almanya Devlet Başkanı Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile de görüştüğünü söyledi. Zelenskiy, Mariupol’de 2 binden fazla kişi kaçırılan belediye başkanı için sokağa çıktığını hatırlattı.

YENİ YAPTIRIMLAR İÇİN AB'YE ÇAĞRI

Ukrayna'nın AB üyeliği ile ilgili de konuşan Zelenskiy AB Komisyonu ile Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne hızlı üyeliği konusunda çalıştıklarını söyledi. AB'ye yeni yaptırımlar için de çağrıda bulundu, "Rusya'ya karşı yeni AB yaptırımları bekliyoruz" dedi.

YAKIT VERGİSİ KALDIRILDI

Zelenskiy Ukrayna hükümetinin parlamento onayına tabi benzin ve dizel tüketiminden tamamen feragat ettiğini de sözlerine ekledi.
 
Yakıt vergisini kaldırdıklarını belirten Zelenskiy sığınmacı kabul eden evlerden elektrik, su, gaz faturasının alınmayacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...