Rusya, Putin'i savunmaları için fenomenlere para ödüyor iddiası

Düzenleyen:
Rusya, Putin'i savunmaları için fenomenlere para ödüyor iddiası

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın, Putin hükümetinin Ukrayna'yı işgalini tanıtan ve öven videolar paylaşmaları için TikTok fenomenlerine ödeme yaptığı iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 19. gününde saldırıları devam ediyor. Saldırı yapılan bölgelerde birçok sivil hayatını kaybetti. 2 milyona yakın Ukraynalı ise Rusya'nın işgali nedeniyle ülkelerini terk ederek komşu ülkelere göç etti. Tüm bunlar devam ederken çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Rusya'nın, Devlet Başkanı Putin'i övmeleri için TikTok fenomenlerine para ödediği iddia edildi.

 Ukrayna'ya saldırması nedeniyle aralarında TikTok'un da bulunduğu birçok sosyal medya şirketi yaptırım kararı almıştı. Rusya'nın savaş propagandası yapmaları ve Putin'e destek vermeleri için TikTok fenomenlerine para ödediği iddia edildi.

TELEGRAM ÜZERİNDEN YAPILAN PLAN

Bir Telegram kanalında içerik oluşturuculara neyi, ne zaman yayınlayacaklarını, hangi hedeflere ulaşmaları gerektiği söyleyen Rusya, iletişimi  devlet destekli gazeteciler aracılığıyla gerçekleştiriyor.

TİKTOK İDDİALAR İÇİN YORUM YAPMIYOR

TikTok, Rusya'nın başlattığı kampanya hakkında yorum yapmayı reddediyor ve New York merkezli yayıncı Vice, söz konusu Telegram grubunun birkaç gün önce aniden kapandığını belirtti.

BİRÇOK SOSYAL AĞ ENGELLENMİŞTİ

Rusya, savaşın başlamasıyla birlikte Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal ağları engellemiş, büyükelçilik hesapları aracılığıyla yanlış bilgiler yayınlamış ve savaşla ilgili yapılan bazı haberleri ve medya raporlarını suç saymıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...