Ukrayna: Rus uçakları, yüzlerce sivilin saklandığı tiyatro binasını vurdu

Düzenleyen:
Ukrayna: Rus uçakları, yüzlerce sivilin saklandığı tiyatro binasını vurdu

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın Mariupol şehrinde şiddetli çatışmalar sürüyor. Mariupol Belediye Meclisi, Rusların yüzlerce sivilin üzerine bomba yağdırdığını iddia etti.

Ukrayna'nın Mariupol Belediye Meclisi, Rusya'ya yönelik şok bir suçlamada bulundu. Meclis, Rus uçaklarının yüzlerce sivilin saklandığı Mariupol Dram Tiyatrosu’na bomba yağdırdığını iddia etti. Saldırıda ölenlerin sayısının henüz tespit edilemediği vurgulandı.

"İNSANLIK DIŞI"

Açıklamada, "Uçak, yüzlerce Mariupollu sivilin saklandığı binaya bomba attı. Şehirde yerleşim bölgelerinin bombardımanı devam ettiği için bu korkunç ve insanlık dışı eylemin sonucunu henüz değerlendirmek mümkün değil. Drama Tiyatrosu'nun orta kısmı çöktü ve enkaz, binada bulunan bomba sığınağının girişini engelledi. Mağdurlara ilişkin bilgiler belirleniyor" ifadesi kullanıldı.

"KORKUNÇ BİR SAVAŞ SUÇU"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Mariupol'daki tiyatroya yaptığı saldırıyı korkunç bir savaş suçu olarak nitelendirdi. Kuleba "Yüzlerce masum sivilin saklandığı Drama Tiyatrosu'na Rusya'nın kitlesel saldırısı. Bina şimdi tamamen harap durumda. Ruslar bunun sivil bir sığınak olduğunu biliyor olmalılar. Mariupol'u kurtarın. Rus savaş suçlularını durdurun" ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...