Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir ay önce Amazonlar'da kaybolmuşlardı! İki küçük çocuk tesadüfen bulundu

Düzenleyen:
Bir ay önce Amazonlar'da kaybolmuşlardı! İki küçük çocuk tesadüfen bulundu

DÜNYA Haberleri

Brezilya'daki Amazon ormanlarında yaklaşık bir ay önce kaybolan 6 ve 8 yaşındaki kardeşler, evlerinin yaklaşık 6 kilometre uzağında ağaç kesen bir kişi tarafından bulundu.

Brezilya'daki Amazon ormanlarında 6 yaşındaki Glaco Carvalho Ribeiro ve 8 yaşındaki Gleson Carvalho Ribeiro, 18 Şubat'ta ormanlık alanda kuş avlamak için dolaşmaya çıktıktan sonra kayboldu.

ARAMA ÇALIŞMALARINA YAĞMUR ENGELİ

Arama kurtarma ekipleri bir süre bölgede çalışma yaptıktan sonra kardeşleri bulamayınca 24 Şubat'ta çalışmalarını durdururken, bölge sakinleri çocukları aramaya devam etti. Fakat Amazonlar'da yağmur mevsimi başlayınca ormanlık alanda ilerlemek zorlaştığı için arama çalışmaları sonuç vermedi.

 

Ribeiro kardeşler, evlerinin yaklaşık 6 kilometre uzağında ağaç kesen bir kişi tarafından kaybolduktan 27 gün sonra yani 15 Mart'ta bulundu. Çocuklar ağaç kesme seslerini duyunca bağırmaya başladı ve sesleri takip eden kişi, çocukları güçsüz düşmüş ve aç halde yerde yatarken gördü.

HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

BBC ve Mirror'dan derlenen habere göre; Kamu Güvenliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada çocukların yerel bir hastanede tedavi edildiği ve gerekli görülmesi durumunda eyalet merkezine transfer edilebilecekleri belirtildi.

Yerel medyadaki haberlere göre çocuklar kayboldukları süre boyunca yiyecek hiçbir şey bulamadıklarını ve yağmur suyu sayesinde hayatta kaldıklarını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...