Putin, dünya liderlerinin karşısına çıkıyor

Düzenleyen:
Putin, dünya liderlerinin karşısına çıkıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu yıl Endonezya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek G20 zirvesine katılmayı planladığı bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın işgaline karar verdikten sonra başta Batı olmak üzere birçok ülke tarafından dışlandı. Rus lider, adeta dünyanın gözünde yeni bir Adolf Hitler olarak görülmeye başladı. Hem kendisi hem de ülkesi yaptırım yağmuruna tutulan Putin, kanlı canlı olarak dünya liderlerinin karşısına çıkabilir. 

"UMARIZ ENDONEZYA BATI'NIN BASKISINA BOYUN EĞMEZ"

Rusya'nın Cakarta Büyükelçisi Lyudmila Vorobieva, Putin'in Endonezya'da düzenlenecek olan G20 Zirvesi'ne katılmayı planladığını söyledi. Vorobieva, Rusya'nın zirvenin dışına itilmesini, dünya ekonomisine katkı sağlamak ve sıkıntılara cevap vermek amacıyla kurulan G20 için "aksilik" olacağını ifade etti. Vorobieva,"Endonezya'nın Batılı ülkelerin baskılarına boyun eğmeyeceğini umuyoruz" dedi.

Öte yandani G20 liderleri "Birlikte Kalkın, Daha Güçlü Kalkın" sloganıyla 30-31 Ekim'de Endonezya'nın Bali adasında bir araya gelecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA YER ALACAK

G20, 20 Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı Grubu, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşuyor. G20'de dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkeler yer alıyor. O ülkeler şöyle: Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan ve Türkiye.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...