İtalya Başbakanı Draghi: Türkiye, Fransa ve İtalya iş birliği yapacak

Düzenleyen:
İtalya Başbakanı Draghi: Türkiye, Fransa ve İtalya iş birliği yapacak

DÜNYA Haberleri

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Draghi, Türkiye, Fransa ve İtalya olarak iş birliği platformunu tekrar işler hale getirmeye karar verdiklerini söyledi.

NATO Zirvesi, G7 Liderler Zirvesi ve Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Brüksel'de bulunan İtalya Başbakanı Mario Draghi, kendi ülkesinin basınına değerlendirmelerde bulundu.

Draghi, gazetecilerin NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi sorması üzerine "Erdoğan ile görüşme iyi geçti. Yıllar içinde oluşturulan ve sonrasında kesintiye uğrayan iş birliği platformlarından biri de Türkiye, Fransa ve İtalya arasındaki gruptu. Bunu tekrar işler hale getirmeye karar verdik. Yakında üç ülke bir görüşme yapacağız" şeklinde açıklama yaptı.

"UÇUŞA YASAK BÖLGE MÜMKÜN DEĞİL"

Ukrayna'ya açtığı savaş dolayısıyla Rusya'ya getirilen yaptırımların Rus ekonomisini zayıflattığını aktaran Draghi, bunun NATO Zirvesi'ndeki bütün katılımcıların oy birliği ile yaptığı bir değerlendirme olduğunu ifade etti. İtalya Başbakanı, Ukrayna üzerinde "uçuşa yasak bölge" talebine ise ne NATO'nun ne de AB'nin dahil edilmesinin "mümkün olmadığını" kaydetti.

"DOĞALGAZ SATIŞININ RUBLE İLE YAPILMASI SÖZLEŞME İHLALİ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğalgaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme planı da sorulan Draghi, "Bu temelde bir sözleşme ihlalidir. Bunu mevcut sözleşmelerin ihlali olarak görüyoruz" cevabını verdi.

"PEKİN'İN BARIŞ SÜRECİNE KATILACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ"

Draghi, toplantılarda Çin'in konuşulup konuşulmadığı sorusu üzerine "Çin'e yönelik herhangi bir kınama olmadı. Aksine Pekin'in barış sürecine katkıda bulunacağı ümidi var" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...