Ukrayna'dan çarpıcı iddia: Rusya Savunma Bakanı Şoygu kalp krizi geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukrayna'dan çarpıcı iddia: Rusya Savunma Bakanı Şoygu kalp krizi geçirdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Gerashchenko, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun kalp krizi geçirdiğin ve hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Rusya-Ukrayna arasında kriz devam ederken Ukrayna'da birçok sivil hayatını kaybetti ve milyonlarca insan ülkelerini terkederek komşu ülkelere göç etti. Rusya’nın Ukrayna saldırılarının ilk gününden itibaren  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile toplantılar gerçekleştiren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bir anda ortalıktan kaybolmuş ve 12 gün boyunca nerede olduğu açıklanmayan Şoygu, 24 Mart'ta Putin’in başkanlık ettiği güvenlik konseyi toplantısına katılmıştı.  

Ekranlarda çok kısa sürede görülen Şoygu'nun, konuşması sırasında sesi de yayına verilmemişti. Rusya’daki Şoygu spekülasyonunun önü kesilmeye çalışılırken, yayınlanan görüntülere rağmen Ukrayna taraflarından Şoygu’nun sağlık durumunun iyi olmadığı hatta kalp krizi geçirdiği yönünde açıklamalar yapıldı. 

HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

İki ülke arasından tansiyon düşmezken Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko çarpıcı bir iddia geldi. Gerashchenko, ortalıklarda pek görünmeyen Rusya Sabunma Bakanı Şoygu'nun  Şoygu’nun bir hastanede tedavi altında tutulduğunu iddia etti. 

'ASKERİ OPERASYONLARDAKİ BAŞARISIZLIK'

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Şoygu kalp krizi geçirdi. Bu nedenle Mart ayı ortasından beri kamuoyu önüne çıkmadı. Şoygu, Ukrayna’daki askeri operasyonlardaki başarısızlığı nedeniyle Putin’in sert tepkisi sonrası kalp krizi geçirdi. Şuan ana ordu karargahında tedavi görüyor. Şuan Nikolay N. Burdenko kliniğinde" iddialarını ortaya attı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...