Asıl mayın tehlikesi Romanya ve Bulgaristan'da!

Asıl mayın tehlikesi Romanya ve Bulgaristan'da!

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın serseri mayınları Karadeniz'e kıyısı olan ülkeleri alarma geçirdi. Türkiye sıkı tedbir aldı, donanma nöbette. Sayıları 420'yi bulan patlayıcılar, hızla sürükleniyor. Rusya "4 gün içinde Romanya, 10 günde de Bulgaristan'a çok sayıda mayın ulaşacak" diye uyardı.

Ukrayna’nın serseri mayınları Karadeniz’e kıyısı olan ülkeleri alarma geçirdi. Önceki gün etkisiz hâle getirilen mayının ardından ekipler gün boyu İstanbul Boğazı’nın girişinde ve Karadeniz açıklarına kadarki alanı havadan ve denizden taradı. Sahil Güvenlik Komutanlığı botları da bölgede devriye attı. Mayın tehlikesi hem İstanbul hem de tüm Karadeniz’deki balıkçılarda büyük korkuya sebep oldu.

Asıl mayın tehlikesi Romanya ve Bulgaristan'da!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca da mayın tehlikesi nedeniyle, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında her türlü balık avcılığının durdurulduğu bildirildi. Ukrayna’nın Odessa’dan denize bıraktığı mayınların sayısını Rusya, 420 olarak açıklamıştı. Tehdidin sadece Türkiye ile sınırlı olmadığı, söz konusu mayınların Romanya ve Bulgaristan için de ciddi risk oluşturduğu kaydedildi. Rusya, “4 gün içinde Romanya, 10 günde de Bulgaristan’a çok sayıda mayın ulaşacak” diye uyarıda bulundu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...