Beyrut'ta Suriye gösterisi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Beyrut'ta Suriye gösterisi

Dünya Haberleri  / AA

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Suriye rejimi aleyhine ve lehine gösteriler düzenlendi, aynı meydanda yapılan gösteriler olaysız sona erdi.

Beyrut'ta Şeyh Ahmed El Asir öncülüğünde Suriye lideri Beşşad Esad karşıtı gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Özellikle Güney Lübnan'dan gelen yüzlerce genç, ellerinde bayraklar ve Esad karşıtı yazıların olduğu pankartlarla gösteriye katıldı. nbsp; Asir yaptığı konuşmada, Humus'ta son günlerde meydana gelen olaylarda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirterek, ülkede yaşananları protesto etmek için bu gösteriye katıldıklarını söyledi.
nbsp; Suriye halkının, diğer Arap ülkelerinde olduğu gibi, baskıcı rejimlere "dur" demek istediğini belirten Asir, dünyanın Suriye'deki insanlık dışı olaylara seyirci kalmaması gerektiğini ifade etti. nbsp; Beyrut'taki Şehitler Meydanı'nda Lübnan asker ve polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında, dikenli tellerle çevrili yaklaşık 150 metre uzaklıktaki bir alanda da Suriye yanlısı 200 kişilik grup gösteri yaptı.
nbsp; Esad'ın resimleriyle gösteriye katılan Lübnan'da yaşayan Suriyeliler, rejim lehine sloganlar attı. Göstericiler, Suriye'yi desteklemeyen ülkeleri de kınayan sloganlar attılar. nbsp;
Gösteriler sırasında Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil de meydana gelerek alınan güvenlik önlemlerini kontrol etti. Şerbil, Lübnan dışında bölgenin çok karışık olduğunu ve sadece ülkelerinin istikrarlı olduğunu belirtti. nbsp; nbsp; İki gösteri de yapılan konuşmaların ardından olaysız sona erdi. nbsp; Bu arada, bugün 2000 Suriyeli'nin Lübnan'a kaçtığı bildirildi.

2 BİN KİŞİ LÜBNAN'A SIĞINDI

Lübnan'da yayımlanan Daily Star gazetesine açıklama yapan bir güvenlik yetkilisi, sınıra 12 kilometre uzaklıkta bulunan Kusayr'dan kaçan Suriyelilerin Bekaa Vadisi'nden ülkeye girdiğini söyledi. nbsp; Lübnan'a geçen Suriyelilerin bölgede bulunan yakınlarının yanında barındıkları belirtiliyor. nbsp; BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, bugüne kadar Lübnan'a 7000'den fazla Suriyeli mültecinin sığındığını açıklamıştı.
nbsp; BM yetkilileri, kayıtlarda gözükmeyen ve Lübnan'da bulunan yakınlarının yanına yerleşen 4000 civarında Suriyeli mültecinin de bulunduğunu belirtiyor.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...