ABD Başkanı Biden'dan Ramazan kutlaması: Müslümanlara ayet alıntılayarak seslendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Başkanı Biden'dan Ramazan kutlaması: Müslümanlara ayet alıntılayarak seslendi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'deki ve tüm dünyadaki Müslümanların Ramazan Ayını kutlayarak, açıklamasındaKur'an-ı Kerim'deki "Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onun karşılığını görür." ayetine yer verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan ayı için yazılı bir açıklama yaptı.  ABD Başkanı "Eşim Jill ve ben ABD'deki ve tüm dünyadaki Müslüman toplumlara ramazan ayı vesilesi ile en iyi dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLAR İÇİN RUHSAL İYİLEŞME ZAMANI

Ramazan ayının tüm Müslümanlar için tefekkür ve ruhsal iyileşme zamanı olduğunu belirten Biden,  "Bu yıl iftar yapma eylemi, sağlık, aile ve toplumun güzelliklerinin daha da kuvvetli hatırlatıcısı olacak. Masalarında boş sandalye ile karşı karşıya olan yakınlarını kaybetmiş kişiler ile kalplerimiz birlikte atacak." dedi.

AYETİ ÖRNEK GÖSTERDİ

ABD Başkanı yaptığı açıklamada Kuran-ı Kerim'den "Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onun karşılığını görür." ayetini örnek göstererek ABD'nin Kovid-19 salgınının ardından yaraları sarmaya devam ettiğini belirtti. Her gün hayatta kalma mücadelesi veren insanları gördüklerini belirten Biden, Ramazan ayının herkesin birbirine merhamet, kibarlık göstermesi ve anlayışlı olması için bir fırsat olduğunun altını çizdi.

'TÜM MÜSLÜMANLARIN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Biden, "ABD, Çin'deki Uygurlar, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar ve dünyanın her yerindeki Müslümanlar da dahil insan haklarını savunmaya devam edecektir. Ramazanınız mübarek olsun." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...