Rus ordusu Buça’da suçüstü yakalandı! Ortaya çıkan görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rus ordusu Buça’da suçüstü yakalandı! Ortaya çıkan görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Buça’dan gelen görüntüler dünyayı ayağa kaldırırken Rus askerlerinden yeni bir skandal daha geldi. Dünya daha Buça şokunu atlamadan Rus birlikleri suçüstü yakalandı. Çıkan görüntülerde Buça’da bir sivilin Rus tankı tarafından vurulma anı ortaya çıktı. O görüntüler ağızları açık bırakırken, savaşın ne kadar bir kötü boyuta geldiğini gözler önüne sermiş oldu.

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna işgali yaklaşık bir aydan fazladır devam ediyor. Binlerce Ukraynalı ülkesini terk etmek zorunda kaldı. On binlerce kişi ise hayatını kaybetti. Son olarak başkent Kiev’in dışındaki Buça'dan gelen görüntüler tüm dünyayı şoka uğratmıştı. Korkunç katliamla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. İşte dünyayı ayağa kaldıran o anlar… 

SİVİLLERE ATEŞ AÇTI 

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, görüntülerde bir Rus tankının Buça’da bisikletli bir sivile ataş açtığı görülüyor. Silahsız olduğu belirtilen sivilin aklınbetine dair resmi bilgi bulunmazken video görüntülerinde sivilin saldırı sonrası hareketsiz bir şekilde yerde yattığı görülüyor.

Rus ordusu Buça’da suçüstü yakalandı! Ortaya çıkan görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı

DÜNYANIN GÜNDEMİNE OTURDU 

Dün yaşanan anlara ait görüntüler devlet televizyonu Suspilne News tarafından dünya kamuoyuna servis edildi. Söz konusu videoda tankın Ukraynalı sivilin yan yola girdiği yöne doğru birkaç el daha ateş açarak ateş açtığını da gösteriyor. Görüntüler kısa sürede dünya gündemine oturdu.

Rus ordusu Buça’da suçüstü yakalandı! Ortaya çıkan görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı

410 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ 

Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, Bucha, Irpin ve Gostomel gibi Kiev bölgesinde bulunan şehirlerdeki sivil ölümlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Saldırıların ilk gününden beri Ukrayna halkına karşı yapılan soykırım için savcılık ve istihbarat makamları beraber çalışıyor. Kiev bölgesinden 410 sivilin cesedi çıkarıldı. Bunlardan 140 tanesi ben ve diğer uzmanlar tarafından incelendi. Kolluk kuvvetleri çalışıyor ve Rusya’nın savaş suçlarını belgeliyor" ifadelerini kullanmıştı.

BAŞ ŞÜPHELİ ORTAYA ÇIKTI 

Yüzlerce sivilin elleri arkadan bağlı cansız bedenlerinin bulunması üzerine Ukrayna harekete geçti ve katliamın arkasındaki kişiyi belirlemek için çalışma başlattı. Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...