Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Hindistan hamlesi! Yeni iş birliği için masaya oturacaklar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den Hindistan hamlesi! Yeni iş birliği için masaya oturacaklar

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alan Hindistan ile ABD, 11 Nisan'da iki ülke arasındaki yeni iş birlikleri için bir araya gelecek.

Washington yönetiminin kaygı açıklamalarına rağmen Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Hindistan ile ABD arasındaki iş birliği hız kesmeden devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "11 Nisan'da, Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III, Hindistan Dışişleri Bakanı Dr. S. Jaishankar ve Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh'i dördüncü kez ABD-Hindistan 2+ 2 Bakanlar Diyaloğu Toplantısı kapsamında Washington DC'de ağırlayacak." ifadelerine yer verildi.

ABD'den Hindistan hamlesi! Yeni iş birliği için masaya oturacaklarRusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Hindistan ile ABD arasındaki iş birliği hız kesmeden devam ediyor.

Bu yılki toplantının gündeminin "ABD-Hindistan Kapsamlı ve Küresel Stratejik Ortaklığının uluslararası barış ve güvenliği sağlamadaki önemi" üzerine olacağı belirtilen açıklamada, "(Bu toplantı) Özgür, açık ve müreffeh bir Hint-Pasifik bölgesine ortak bağlılığımızı yeniden teyit edecektir." denildi.

Açıklamada, ayrıca toplantının iki ülke toplumları arasındaki bağları ve eğitim iş birliğini geliştirmek, kritik ve gelişen teknoloji için çeşitli, esnek tedarik zincirleri oluşturmak da dahil birçok ortak hedef konusunda mesafe kat etmek için önemli bir fırsat olduğu kaydedildi.

İki ülke arasındaki iş birliğinin iki ülkenin "Büyük Savunma Ortaklığını" vurgulamak için bir fırsat olduğuna işaret edilen açıklamada, bu iş birliğinin aynı zamanda Hint-Pasifik bölgesindeki ortak menfaatlere dayandığına dikkat çekildi.

Hindistan'ın ABD'nin itirazına rağmen Rusya'dan S-400 sistemlerini satın alması, ancak ABD yönetiminin bu ülkeye "ABD Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası" (CAATSA) yaptırımlarını henüz uygulamaması tartışmalara neden olmuştu.

Washington yönetimi ile ABD Kongresinin henüz bu yönde bir temayülü söz konusu olmadığı gibi, bazı Kongre üyelerinin Hindistan'ın CAATSA yaptırımlarından muaf tutulmasını istediği bilgisi kamuoyuna yansımıştı.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...