Bir ülke daha Bayraktar için sıraya girdi! Sırbistan Türk SİHA’ları için harekete geçti

Düzenleyen:
Bir ülke daha Bayraktar için sıraya girdi! Sırbistan Türk SİHA’ları için harekete geçti

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın saldırılara karşı savunma anlamında önemli başarılar yakalayan Bayraktar TB2 SİHA’lar dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Özellikle Karabağ savaşındaki etkisiyle yıldızı parlayan Bayraktar TB2, önemli ülkeler tarafından yakından incelenmeye başlandı. En son olarak Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan söz aldığını belirterek Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA alacaklarını duyurdu. Bayraktar TB2 için heyecanlı olduklarını belirten Vucic, "Bu silahları Sırp Ordusunun envanterine dahil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Karabağ savaşıyla yıldızı parlayan Bayraktar, Rusya ile Ukrayna savaşındaki etkisiyle dünyanın gündemine oturdu. Ukrayna halkı tarafından adına şarkılar yazılan Baykar'ın ürettiği Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı bir ülkenin daha radarına girdi. 

BİR ÜLKE DAHA BAYRAKTAR İÇİN SIRAYA GİRDİ 

Bayraktar TB2 SİHA’ların savaştaki başarılarından etkilenen Sırbistan'ın Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye’den Bayraktar satın almak istedi. Sırbistan Ordusu'nun Pasuljanski Livadi'de düzenlediği "Ateş Kalkanı 2022 Tatbikatı" sonrasında basına açıklamada bulunan Vucic, ülkesinin Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA alacağını söyledi. 

“ERDOĞAN’DAN SÖZ ALDIM” 

Bayraktar’lar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdiğini ve satın almak istediklerini belirten Vucic, "Erdoğan bana bunları alabileceğimize dair söz verdi. Bu silahları Sırp Ordusunun envanterine dahil edeceğiz" dedi.

Bir ülke daha Bayraktar için sıraya girdi! Sırbistan Türk SİHA’ları için harekete geçti

“TÜRK ÜRETİCİLERİNİ ÖVMEK ZORUNDAYIM” 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırp Ordusu’nun "Sparrow" insansız hava araçlarına ve daha az yıkıcı güce sahip CH92'ye sahip olduğu ancak  daha büyük yıkıcı güce sahip CH95 uçaklarının tedarik edilmesi gerektiğini vurguladı. 2010 yılında Vucic ilk kez Türk yapımı insansız hava aracı Bayraktar TB2 SİHA ile ilgilendiklerini açıklamıştı.

2 yıl önceki açıklamasında Vucic, "İHA sistemlerine çok ilgi duyuyoruz ve gelecekte kesinlikle daha fazlasını alacağız. Türk tarafı ile bir anlaşmaya varacak mıyız, göreceğiz. Her halükarda bunlar çok iyi İHA'lar, Türk üreticileri övmek zorundayım" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...