İspanya'da Covid aşısı tüpünden sivrisinek çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İspanya'da Covid aşısı tüpünden sivrisinek çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya'da şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Malaga aşı merkezinde, Covid aşı tüpünde sivrisinek olduğu tahmin edilen bir cisme rastlandı, bunun üzerine de 765 bine yakın Moderna aşısı geri çekildi.

İspanya'da aşı skandalı! İçinden sinek çıktı,  765 bine yakın Moderna geri toplandı.  Sur in English internet sitesinin haberine göre, İspanya Sağlık Bakanlığı Covid-19 aşılarının bulunduğu mühürlü tüplerin içinde "yabancı cisim" bulunmasının ardından 764 bin 900 Moderna aşısının geri toplatıldığını doğruladı.

4 ÜLKEYE GÖNDERMİŞLER

Sağlık Ürünleri ve İlaçlar İspanyol Ajansı (AEMPS), Portekiz, Polonya, İsveç ve Norveç'e gönderilen aşı dozlarının kimseye yapılmadığını açıkladı. AEMPS, sadece bir aşı tüpünün içinde yabancı cisme rastlandığını, binlerce aşı dozunun geri çekilmesinin bir önlem olduğunun altını çizdi.

Norveçli yetkililer, İspanya'nın yabancı cisim olarak tanımladığı maddenin, aşı üretimi sırasında tüplerin içine giren küçük bir böcek ya da sivrisinek olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...