AB'den SİHA teklifi: Birlikte üretelim

AB'den SİHA teklifi: Birlikte üretelim

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği'nin, Ankara'ya silah sanayiinde ortaklık teklif etmeye hazırlandığı ve İHA-SİHA üretiminde Türkiye'nin üstün teknolojisinden faydalanmak istediği iddia edildi.

Türkiye'nin millî imkânlarla ürettiği İHA ve SİHA'lar savaşların gidişatında belirleyici rol oynuyor. SİHA'lar Suriye, Karabağ ve Libya'nın yanı sıra PKK/YPG'ye yönelik nokta operasyonlarda etkinliğini ispatladı. Son olarak Rusya-Ukrayna savaşında TB-2 Bayraktar'ın ortaya koyduğu üstün başarıyı dünya takdir etti. Almanya'nın SİHA satın alacağı öne sürüldü; Sırbistan da Ankara ile ihracat için anlaştığını duyurdu. Dünyadaki emsallerine göre etkinlik olarak üst seviyede olan Bayraktar TB-2'nin talipleri her geçen gün artıyor. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan tavrı karşısında endişeye kapılan ve savunmasını güçlendirmek isteyen Avrupa Birliği (AB) de Türk SİHA'ları için sıraya girdi. Geçmişte, Türkiye'nin savunma sanayiini sert eleştirilerle hedef alan, hatta terör örgütüne yönelik operasyonlarda sattığı silahların kullanılmasına izin vermeyen ülkeler, Bayraktar'a sahip olmak istiyor. Avrupa Birliği'nin de Ankara'ya silah sanayiinde ortaklık teklif etmeye hazırlandığı, İHA ve SİHA üretiminde Türkiye'nin üstün teknolojisinden faydalanmak istediği iddia edildi.

DİRENİŞ SEMBOLÜ

CNN International televizyonunun internet sitesinde “Türk drone’ları Ukrayna’da direnişin sembolü oldu” başlığıyla bir makale yayımlandı. Jomana Karadsheh ve Isil Sariyuce imzasıyla yayımlanan makalede, silahlı insansız hava araçlarımız Bayraktar adına Ukrayna’da şarkı yapıldığı, insanların evcil hayvanlarına Bayraktar ismini verdiği belirtildi. Makalede şu ifadeler kullanıldı: Geçen ay Kiev belediye başkanı şehirdeki hayvanat bahçesinde bir lemura Bayraktar ismini vereceklerini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da attığı Tweet’te Kiev polis köpekleri eğitim merkezinde bir yavruya Bayraktar isminin verildiğini açıkladı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace da Bayraktar TB-2’lerin Rus kuvvetlerinin ilerleyişini yavaşlatma ve durdurmada önemli bir rol oynadığını söyledi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...