Pentagon: Ukrayna'nın artık daha çok uçağı var

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pentagon: Ukrayna'nın artık daha çok uçağı var

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Ukrayna'ya başka ülkelerin uçak verdiğini, ABD'nin ise uçak parçaları tedarik ettiğini açıkladı. Kirby, Ukraynalıların şu anda iki hafta öncesinden daha fazla uçağı olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş yaklaşık iki aydır devam ediyor. Savaşın başından itibaren Batılı ülkelerin Ukrayna’ya karşı destekleri sürüyor.

Ukrayna'nın daha fazla ve gelişmiş silah talebine ilişkin sorulara yanıt veren ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, "Ukraynalıların şu anda iki hafta önce olduğundan daha fazla uçağı var. Bu tesadüf değil. Bu, onların bildiği uçak tiplerinden tedarik edebildikleri içindir." ifadelerini kullandı.

'ABD UÇAK YEDEK PARÇALARI TEDARİK ETTİ'  

Başka ülkelerin Ukrayna'ya ek uçak verip vermediğine yönelik soruya ise Kirby şu yanıtı verdi:

"Detaya girmeden şunu ifade edebilirim, başka uluslar onlara ek platformlar sağladı. Böylece filolarını büyüttüler. Ayrıca sınırlı platform ve yedek parça da aldılar. Burada platformdan kastım uçak. Yani daha fazla uçak aldılar ve bu daha fazla uçağı havada tutmak için yedek parça aldılar."

Kirby, ABD'nin uçak vermediğini ancak uçak yedek parçaları tedarik ettiğini söyledi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...