Afganistan'da camiye saldırı! Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: AA/The Guardian
Afganistan'da camiye saldırı! Ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri  / AA/The Guardian

Afganistan'da Mezar-ı Şerif kentinde Şiilerin yoğunlukta olduğu bir camide namaz vakti şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, olayın terör saldırısı olabileceği bildirildi.

Afganistan'ın kuzeyinde Mezar-ı Şerif kentinde bir camide meydana gelen patlamada, en az 33 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. Mezar-ı Şerif'teki hastane yetkilisi Dr. Ghavsuddin Enveri, Şiilere ait Sai Doken Camii'nde meydana gelen patlamanın ardından ölü ve yaralıların ambulanslar ve özel araçlarla hastaneye getirildiğini söyledi.

Enveri, yaralıların tedavi altına alındığını kaydetti. Görgü tanıkları, olayın intihar saldırısı olduğunu ifade etti. Saldırıyı üstlenen ise henüz olmadı.

Başkent Kabil’de iki gün öncede bir okulun yakınında iki patlama meydana geldi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti çoğunluğu çocuk olan 17 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı  üstlenen henüz olmadı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA/The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...