Zelenskiy'den Mariupol açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Zelenskiy'den Mariupol açıklaması

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Mariupol'ün büyük bir kısmının kontrolü Ruslarda, ancak kentin bir kısmında hala Ukrayna askerleri var." dedi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun ''Mariupol'u ele geçirdik'' açıklamasının ardından Ukrayna lideri Zelenskiy, Şoygu'yu yalanladı. Zelenskiy, Mariupol'un büyük bir kısmının Rusların elinde olduğunu fakat hala Ukrayna askerlerinin bulunduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Rus lider Putin'e Mariupol ile ilgili verdiği bilgilerin ardından açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy, Rus Bakan Şoygu'nun 'Mariupol'u ele geçirdik' açıklamasını yalanlayarak, "Rusya Mariupol'ün büyük kısmını kontrol ediyor ancak Ukrayna güçleri halen bir bölgesinde bulunuyor. 120 bin kadar sivilin Mariupol'den ayrılmasına izin verilmiyor." dedi.

Ayrıca Zelenskiy, "Ukrayna Rusya'ya Mariupol'deki sivil ve askerlerin takası için tüm seçenekleri önerdi, Rusya'nın cevabını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...