Dünyada ilk: 'Kedi' Jinx, belediye başkanı oldu

Düzenleyen:
Dünyada ilk: 'Kedi' Jinx, belediye başkanı oldu

DÜNYA Haberleri

ABD'de bulunan Hell kasabasında Jinx isimli bir kedi belediye başkanı oldu. Koca gözleriyle tanınan kedi göreve başlarken Hell, dünyada bir hayvan tarafından yönetilen ilk kasaba olarak tarihe geçti.

ABD’nin Michigan eyaletindeki küçük Hell kasabası bir kediye emanet. Doğuştan gelen kocaman gözleri ve büyük ayaklarıyla meşhur olan Jinx isimli siyah kedi, kasabalılar tarafından belediye başkanı seçildi ve dün itibarıyla göreve başladı.

BU KASABADA HERKES BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİYOR

Nüfusu sadece 72 olan kasabada herkes ya da her hayvan ya tam gün ya da en azından bir saat belediye başkanı olabiliyor. Jinx'le ilk kez bir kedi belediye başkanı seçildi.

Kasabada bir gün belediye başkanı olabilmek için 100 dolar, bir saat başkanlık yapmak için 25 dolar bağışlamak gerekiyor. Jinx, üç günlüğüne başkan seçilirken Hell de dünyada bir hayvan tarafından yönetilen ilk kasaba oldu.

Kedinin TikTok’ta 736.000, Instagram’da 402.000 ve Twitter’da 248.000 takipçisi var.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...