2,8 milyon dolar değerindeki 91 NFT, korsanlar tarafından çalındı

Düzenleyen:
2,8 milyon dolar değerindeki 91 NFT, korsanlar tarafından çalındı

DÜNYA Haberleri

91 takas edilemez dijital varlık olan NFT, bilgisayar korsanları tarafından Instagram üzerinden çalındı.

Bilgisayar korsanlarının son vurgunu NFT'ler oldu. Yaklaşık 2,8 milyon dolar değerinde olduğu öğrenilen 91 adet NFT, Instagram üzerinden çalındı. Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş Bored Ape Yacht Club'a 91 takas edilemez dijital varlık NFT'nin, Instagram üzerinden yapılan kimlik avı saldırısında çalındığı ortaya çıktı. 

BORED APE YACHT CLUP'IN INSTAGRAM'I HACKLENDİ

Techradar’da yer alan habere göre, 450 milyon değerindeki girişim olan ve BAYC adıyla bilinen Bored Ape Yacht Club’a ait Instagram hesabı bilgisayar korsanlarınca hacklendi.

BİR DAHA PAYLAŞIM YAPMAYACAKLAR

BAYC'nin kurucu ortağı Garga, bilgisayar korsanlarının aralarında 4 Bored Apes, 6 Mutant Apes ve 3 Bored Ape Kennel Club NFT'sinin de bulunduğu 91 NFT'yi çaldığını açıkladı. Garga, "bir daha Instagram'da önemli hiçbir şeyin paylaşılmayacağını" söyledi.

NFT NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türk Dil Kurumu ile yapılan ortak çalışmada, "NFT" terimini "Nitelikli Fikri Tapu" olarak belirlemişti. NFT, herkesin erişebildiği bir dijital veri tabanında depolanan ve sahiplik kanıtı bulunan takas edilemez dijital varlıkları nitelendiriyor. Bored Ape Yacht Club ise Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş ve üyelerine ayrılmış sanal salonu ve değiştirilemez bir token koleksiyonu olan sanal platform.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...