Gizemli hepatit Japonya’da görüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Gizemli hepatit Japonya’da görüldü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Enfeksiyon kaynağı tespit edilemeyen gizemli hepatit, İngiltere’nin ardından Japonya’da da görüldü.

Japonya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 16 yaşından küçük bir kişide sebebi bilinmeyen gizemli hepatit vakası belirlendi. Vaka semptomlarının, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu ay açıkladığı “hepatit virüsü” tanımlamasına uyduğu belirtildi. Yaşı, adresi ve cinsiyeti bildirilmeyen hastanın karantinaya alındığı kaydedildi.

Sağlık Çalışma ve Refah Bakanı Goto Şigeyuki, ülke genelinde çocuklar arasında vaka artışının kaydedilmediğini söyledi. “Tek tip semptomlar” bulunmadığı için halka yönelik “spesifik uyarılar” yapamadıklarını belirten Goto, dünya genelindeki benzer vakaları inceleyeceklerini dile getirdi. Kamu yayıncısı NHK, vakanın, Japonya genelinde ilk olduğunu açıkladı. DSÖ, 16 Nisan’daki yazılı açıklamasında, İngiltere’de 74 çocukta sebebi belirlenemeyen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. Vakalardan birinin hepatit taşıyan biri veya birkaç kişiyle teması nedeniyle oluştuğu, diğer vakaların virüsü nereden aldığının bilinmediği kaydedilmişti. Hastalığın “gizemli” veya “nedeni belirsiz” olarak belirtilmesi, akıllara Covid-19 virüsünü getirirken yeni bir “küresel salgın” ihtimalini gündeme taşıdı. Covid-19, henüz adı konulmadan önce “gizemli bir akciğer rahatsızlığı” olarak tanımlanıyordu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...