Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Birleşmiş Milletler gözlemcisinden korkutan açıklama: Çernobil radyasyonu normal değil

Düzenleyen:
Birleşmiş Milletler gözlemcisinden korkutan açıklama: Çernobil radyasyonu normal değil

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), Ukrayna'da bulunan Çernobil nükleer felaket bölgesindeki radyasyon seviyesinin Rus kuvvetlerinin kontrolüne girmesinden bu yana arttığını söyledi. Şu anda nükleer santralin kontrolü Ukrayna’da olsa da sızıntı devam ediyor.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı direktörü Rafael Grossi, 26 Nisan 1986’da gerçekleşen Çernobil faciasının yıldönümünde bölgeyi ziyaret etti. Grossi, “Radyasyon seviyesinin anormal olduğunu söyleyebilirim. Rus kuvvetlerinin buraya getirdikleri ağır teçhizatın hareket etmesi nedeniyle seviyeler yükseldi. Bunu gün be gün takip ediyoruz” dedi. 

Rus askerleri bölgeyi Şubat ayı sonlarında ele geçirmiş ancak bir aydan fazla bir süre sonra ayrılmıştı. Askerlerin bölgeyi terk etmeden önce bölgeye radyasyon malzemeleri yaydığı ileri sürüldü. 

Rus kuvvetlerinin, geçtiğimiz ay Avrupa Uzay Ajansı uyduları tarafından tespit edilen reaktörün dışlama bölgesindeki orman yangınlarıyla mücadele çabalarını da engellediği belirtildi. 

Yetkililer, radyasyon seviyelerinin sonunda normale döneceği umuduyla artık parçaları toplamak gibi zorlu bir göreve sahip. Ancak Ukrayna'nın işgalinin belirsizliği göz önüne alındığında her şey olabilir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...