Aliyev: Karabağ Ermenilerinden olumlu mesajlar alıyoruz

Aliyev: Karabağ Ermenilerinden olumlu mesajlar alıyoruz

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ADA Üniversitesinde düzenlenen “Güney Kafkasya: Kalkınma ve İşbirliği” isimli uluslararası konferansa katıldı.

Aliyev, Azerbaycan’ın askerî ve savunma sanayii dâhil olmak üzere bütün alanlarda Türkiye ile müttefik olduğunu vurgulayarak ”Geçen yıl haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile imzaladığımız Şuşa Beyannamesi, kardeşliğimizin ve iş birliğimizin açık bir örneğidir. Şuşa Beyannamesi sayesinde Türkiye ile hem lafta hem de icraatta bir olduğumuzu tüm dünyaya ilan ettik” ifadelerini kullandı.Kafkasya’da yeni bir döneme adım atıldığını belirten Aliyev şunları söyledi: Kafkasya’da yeni bir dönemi, barış ve işbirliği çağını aktif olarak destekliyoruz. Son olarak, geçtiğimiz günlerde Ermenistan’dan olumlu bir cevap aldık. Ermenistan hükûmeti, Azerbaycan’ın öne sürdüğü beş maddeyi kabul etti. Bu, ikinci Karabağ Savaşı’ndan bir buçuk yıl sonra önemli bir işarettir.

Karabağ’da yaşayan Ermenileri Azerbaycan vatandaşı olarak gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Aliyev “Karabağ’daki Ermenilerden şimdiden çok olumlu mesajlar alıyoruz. Azerbaycan vatandaşları olarak tüm hak ve özgürlüklere sahip olacaklarını ve güvenliklerinin garanti altına alınacağını yakında anlayacaklarını umuyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...