Çin'de öldüğü düşünülen kadın morgda canlandı

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT HABER
Çin'de öldüğü düşünülen kadın morgda canlandı

DÜNYA Haberleri  / TGRT HABER

Covid-19 salgını nedeniyle karantina tedbirlerinin uygulandığı Şanghay'da yaşlı bakımevindeki bir hastanın öldüğü sanıldı. Ceset torbasına konulan hastanın yaşadığını morg görevlileri fark etti.

'Sıfır vaka' politikası uygulayan Çin'in Şanghay  şehri, Covid-19 pandemisi nedeniyle zor günler geçiriyor. Şehirdeki Yaşlı Bakım Hastanesi önünde hazmat tulumlu morg görevlileri, teslim aldıkları hastanın yaşadığını fark etti. Morg görevlileri, sedye ile hastane dışına taşınan torbayı açıp içine baktıklarında yaşam işaretleri görünce hastayı getiren görevliyi uyardı. Ölmediği anlaşılan hasta yeninden içeri taşındı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Putuo Yurttaşlık İşleri Bürosu, yaptığı açıklamada olayı doğrularken, ihmal sebebiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını bildirdi. Açıklamada hastanın yeniden bakıma alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Kentte kapanma nedeniyle bakım hizmetlerinin sağlanmasında sıkıntılar yaşanıyordu.

Daha önce Puşi ilçesindeki Donghay Yaşlı Bakım Hastanesi'nde çok sayıda hastanın, bakım eksikliğinden yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

SALGIN PEKİN'E SIÇRADI

20 milyonu aşkın şehir sakini uzun bir süre sıkı karantina şartları altında yaşadı. Pozitif çıkan vaklar çocuk ve bebekler de dahil karantina merkezlerinde götürüldü. Sıkı tedbirlerle Covid-19 vaka sayılarında düşüşler yaşanırken kademeli gevşetme de gündemde. Ancak salgın Çin'in başkenti Pekin'e sıçramış durumda, önümüzdeki günlerde salgının boyutuna göre sıkı karantina önlemlerinin alınması bekleniyor. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...