Belçika’ya terminatör ihraç ettik

Belçika’ya terminatör ihraç ettik

DÜNYA Haberleri

Belçika'nın ormanlarını çam kese kurtları sardı. Kurtları, Türkiye'nin yetiştirdiği terminatör böcekler yok edecek.

Çam kese kurdu, Belçika ve Hollanda'da son yollarda en büyük doğa problemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Tırtıllar, özellikle kızılçam ağaçlarının öz suyunu emip yapraklarını yiyerek zayıflamasına sebep oluyor. Tüyleri yakıcı etkiye sahip olan kurtlar, insanlarda da cilt problemlerine yol açıyor. Bu iki ülkede uzmanlar “Ormanlık alanlara gitmeyin” diye sık sık uyarılarda bulunuyor.

Belçika'nın Antwerp ve Limburg eyaletleri, bu dertten kurtulmak için Türkiye'nin kapısını çaldı. Eyaletler, biyolojik mücadele kapsamında Türkiye'den 100 adet Calosoma sycophanta ithal etti.
 ‘Terminatör böcek’ diye bilinen bu canlılar, kese kurdunun yumurtalarını yiyip ortadan kaldırıyor. Diğer canlılar için ise bir tehdit oluşturmuyor. Türkiye'de biyolojik mücadele amacıyla laboratuvarlarda yetiştirilen ‘Terminatörler’, tabiatın kendini dengelemesine yardım ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...