Dünyanın en yaşlı insanı 121 yaşında! Çocukları öldü, torunuyla yaşıyor

Düzenleyen:
Dünyanın en yaşlı insanı 121 yaşında! Çocukları öldü, torunuyla yaşıyor

DÜNYA Haberleri

Brezilyalı yetkililer, seyyar sağlık ekibinin Bela Vista’da evinde tedavi ettiği Maria Gomes dos Reis'in dünyada hayattaki en yaşlı kişi olduğuna inanıyor.

Kadın 121 yaşında. Doğum belgesi, Reis’in 16 Haziran 1900'de Bela Vista'nın Bom Jesus da Lapa köyünde dünyaya geldiğini gösteriyor. G1 haber sitesi, kadının halen küçük memleketinde ikamet ettiğini bildirdi. Tüm çocukları ölen kadın, torunu Célia Gomes ile yaşıyor.

13 TORUN ÇOCUĞU, 6 DA TORUN TORUNU VAR

Büyükannesinin 8 sene öncesine kadar aktif bir hayat sürdüğünü, yemek yaptığını, çamaşır yıkadığını söyleyen Gomes, “Büyükannemin yaşlı olduğunu biliyorduk ama dünyanın en yaşlı kişisi olduğunu öğrenmek bizi de şaşırttı. Şuuru yerinde. Bizimle konuşuyor. Bazen kim olduğunu unutuyor ama o kadar olacak artık” dedi. Reis’in 13 torun çocuğu, 6 da torun torunu var.

Dünyanın en yaşlı insanı 121 yaşında! Çocukları öldü, torunuyla yaşıyor

Guinness Rekorlar Kitabı’na göre dünyanın hayattaki en yaşlı kişisi 118 yaşındaki Fransız rahibe Lucile Randon. Unvan, Japon Kane Tanaka’nın 118 yaşındayken 19 Nisan’da ölmesiyle Randon’a geçti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...