Rusya'dan misilleme: 7 diplomat sınır dışı edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'dan misilleme: 7 diplomat sınır dışı edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği 7 Danimarkalı diplomatı sınır dışı etme kararı aldığını bildirdi.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. Taraflar arasındaki müzakere süreçlerinden henüz barış sonucu çıkmadı. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Danimarka’nın Moskova Büyükelçisi Carsten Sondergaard'ın bakanlığa çağrılarak 15 Rus diplomatın 5 Nisan’da Danimarka’da temelsiz bir şekilde “istenmeyen kişi” ilan edilmesinin ve yönetimin Ukrayna’ya askeri yardımda bulunmasının protesto edildiği belirtildi.

'İSTENMEYEN KİŞİ' İLAN EDİLDİ

Danimarka’daki Rusya karşıtlığı politikaların ikili ilişkilere ciddi zarar getireceğinin iletildiği kaydedilen açıklamada, “Büyükelçiye, yanıt olarak Rusya’daki Danimarka Büyükelçiliğinin 7 çalışanının ‘istenmeyen kişi’ ilan edildiği bilgisi verildi. Bu kimselerin iki hafta içinde ülkeyi terk etmeleri gerekiyor. Ayrıca Danimarka diplomatik misyonunun bir diplomatına vize verilmedi.” ifadeleri kullanıldı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...