Kuzey Kore liderinden yeni karar: Dar kesim pantolon giymek yasaklandı

Düzenleyen:
Kuzey Kore liderinden yeni karar: Dar kesim pantolon giymek yasaklandı

DÜNYA Haberleri

Geçen sene 'aslan yelesi saç' yasağı ile dünyanın gündemine oturan Kuzey Kore'den yeni bir yasak haberi daha geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ülkede dar kesim pantolon giyilmesini de yasakladı.

Dünyanın en kapalı ülkesi olarak bilinen ve yabancıların özel izinle girebildiği Kuzey Kore, yine bir yasak kararı ile gündemde. Getirdiği kısıtlamalar ile basında sık sık yer alan ülkede lider Kim Jong-Un, ilginç bir karara daha imza attı.

DAR KESİM PANTOLON GİYMEK YASAKLANDI

İngiliz gazetesi The Sun'ın haberine göre; Kim Jong-Un, ülkede dar kesim pantolonun giyilmesini yasakladı. Kim Jong-Un'un ülkedeki genç yetişkinlerin batılı trendleri takip etmesinden korktuğu ifade edildi. Bu nedenle de ülkede dar kesim pantolonun giyilmesi yasaklandı.

'ÖZELEŞTİRİ MEKTUBU' İSTENİYOR

Ülkede aktif rol alan Sosyalist Yurtsever Gençler Birliği'nin şimdilerde 20 ve 30'lu yaşlardaki gençlerin pantolonlarını inceledikleri ve dar pantolon giyenleri tespit ettiği ifade edildi.

Güvenlik şubelerine getirilen dar pantolon giyenlere 'moda suçlarını tekrar etmeyeceklerine dair özeleştiri mektupları' yazmaları isteniyor. Yetkililer, Kuzey Kore tarzında kıyafet ve saç giymenin sosyalist bir yaşam tarzının oluşturulmasında önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...