Ukrayna açıkladı: Yılan Adası'nda Rusya hava savunma sistemi vuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukrayna açıkladı: Yılan Adası'nda Rusya hava savunma sistemi vuruldu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ukrayna ordusu Yılan Adası’nda konuşlanan Rusya’ya ait hava savunma sistemlerini hedef alarak operasyonla beraber vurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalinde 2. ayında saldırılar yanı şekilde sürerken iki ülke arasında sular durulmuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıda geri adım atmazken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise birçok ülkenin devlet başkanlarıyla görüşerek temasta bulunuyor ve kendilerine destek olmarını istiyor. Savaşta binlerce Ukraynalı yaralanmış, yerinden olmuş ve binlercesi ise hayatını kaybetmişti. Millyonlarca Ukraynalı ise savaştan korunmak için komşu ülkelere göç ederek mülteci konumuna düşmüştü.

Ukrayna, Rusya karşısında direnişe devam ederken savaşın ilk günlerinde çok konuşulan ve ses getiren Yılan Adası'nda bir hamlede bulundu ve Rusya'ya ait hava savunma sistemini hedef aldı.

SİSTEM HAVA DESTEKLİ OPERASYONLA VURULDU

Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada, Yılan Adası’ndaki Rus ordusuna ait hava savunma sistemlerinin hava destekli operasyonla vurulduğu bildirildi. Operasyona ilişkin detaylı bir açıklama yapılmadı.

UKRAYNA'YA GELEN SİLAHLAR YOK EDİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ise Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar imha edilen askeri teçhizatların sayısını açıklayarak ABD ve Avrupa'dan Ukrayna'ya gelen silahların yok edildiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...